Išči po strani...

Jan Kosi si je poškodoval meniskus

12.03.2018 / Tekmovanja Reprezentance KZS Člani Naslovnica Liga Nova KBM
Avtor: KZS/Sixt Primorska
Koper - Občasni slovenski reprezentant Jan Kosi bo iz košarkarskih igrišč odsoten vsaj mesec dni. Pregled v Splošni bolnišnici Izola je pokazal, da si je Kosi na nedeljski tekmi Lige Nova KBM za prvaka s Šenčurjem poškodoval meniskus.

Nedeljski obračun drugega kola Lige Nova KBM za prvaka je Jan Kosi začel v prvi peterki Sixta Primorske in se izkazal s sedmimi točkami in štirimi skoki. Na polovici igre v drugi četrtini je nerodno doskočil na parket in si nesrečno poškodoval desno koleno.

Že v času tekme ga je osebje KK Sixt Primorska v sodelovanju s Splošno bolnišnico Izola prepeljalo v bolnišnico, kjer je bil opravljen tudi pregled. Klinični pregled in pregled z magnetno resonanco sta pokazala, da so vezi v desnem kolenu cele, prišlo pa je do poškodbe meniskusa. Potrebna bo manjša operacija (atroskopija desnega kolena), ki bo izvedena v najkrajšem možnem času. Rehabilitacija po takšni poškodbi v najboljšem primeru traja mesec dni, v najslabšem primeru pa bo Kosi odsoten do konca sezone.

Jan Kosi, igralec KK Sixt Primorska:

"Zahvaljujem se KK Sixt Primorska in Splošni bolnišnici Izola za takojšnjo oskrbo po poškodbi, ki sem jo staknil na tekmi s Šenčurjem. Misli so seveda bežale k najhujšemu, strganim kolenskim vezem, a k sreči so pregledi pokazali, da je poškodovan le meniskus. Moja želja je, da se čim prej vrnem na parket in soigralcem pomagam do novih uspehov."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji