Išči po strani...

Članska tekma

Zmagovalci jubilejne 20. tekme All-Stars, ki je potekala v Domžalah, so bili Tujci, ki so zasedbo najboljših domačih igralcev premagali z 89:88. Naziv najkoristnejšega igralca tekme si je s 24 točkami prislužil Deon Thompson.

Dvorana Komunalnega centra v Domžalah je bila v ponedeljek, 2. januarja 2012, v znamenju oranžne žoge in obročev, saj so se v njej predstavili vsi mladi rodovi slovenskih košarkarjev, vključno z najboljšimi domačimi in tujimi igralci, ki nastopajo v Ligi Telemach oziroma Ligi ABA. Igralci so prikazali zavzeto igro, gledalci pa so lahko uživali v enakovredni in borbeni predstavi, ki so jo na koncu tesno, a zasluženo dobili Tujci. 

Za zmagovalce so poleg Thompsona največ točk zabeležili Darnley Earl Gay (13), Igor Marić (12) in Sasu Salin (11), pri Domačih pa je dvomestno število točk dosegel le Jure Balažič (16), ki je po statističnem indeksu za las zaostal za Thompsonom.

Trener Domačih, Zmago Sagadin je po tekmi zatrdil, da se za prihodnost slovenske košarke ob takšnih talentih ne gre bati, medtem ko je Edo Murić obžaloval poraz, a napovedal maščevanje prihodnje leto. Več pa v spodnjem video zapisu.

DOMAČI : TUJCI 88:89 (28:23, 16:26, 23:25, 21:15)

Domači: Prepelič 8, Rupnik 6 (5 podaj), Lapornik 4, Murić 8 (4 podaje), Omić 8, Dragić 9, Pajić 8 (8 skokov), Blažič 9, Nuhanović 8, Jovanović 4, Mahkovic, Balažič 16 (7 skokov).
Tujci: Škifić, Rembert, Marić 12, Thompson 24, Kastrati 3, Lelić 2, Rizvić 2, Sviridov 6, Gay 13 (7 podaj), Salin 11, Šoškić 9, Pašalić 7.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Najkoristnejši košarkar tekme: Deon Thompson (Union Olimpija).

VEČ O TEKMI MED DOMAČIMI IN TUJCI

FOTOGALERIJA TEKME MED DOMAČIMI IN TUJCI

VIDEO ZAPIS S TEKME

Generalni sponzor

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji